Ga naar de inhoud

De 5 beste tips voor een rustige werkplek

In deze digitale en veranderende wereld hebben we allemaal te maken met drukke agenda’s, veel sociale prikkels en vooral heel verplichtingen (zoals saaie verplichte borrel op het werk). Of je nu thuis werkt of op kantoor, afleiding is overal.

Misschien is het wel die ene ADHD-collega die luid haar weekendplannen verteld of je nu eindeloos TikTok video’s aan het kijken bent of de buurman die met teveel lawaai aan zijn veranda project werkt.

Kortom, dit zorgt vaak voor een drukke en soms iets te gezellige omgeving waarin je gemakkelijk gestoord kan worden. Dus hoe zorg je er wel voor dat je een fijne werkplek hebt waarin de taken WEL gedaan worden.

In deze blog leggen we je de 5 beste tips uit voor een rustige werkplek, lees je mee?

Plekje-op-kantoor

1) Voldoende en inspirerende ruimte

Zorg ervoor dat je in een omgeving werkt waarin je voldoende ruimte hebt om in alle rust je taken uit te voeren. Probeer eens je werkplek op te fleuren met inspirerende quotes of door kleurrijke kunstwerken op te hangen.

Het helpt om in alle rust te werken aan je projecten, ook zorgt het ervoor dat je creatiever bent. Niet alleen voldoende ruimte is belangrijk, maar ook een opgeruimde en verzorgde werkplek kan helpen om meer in rust te werken (behalve als je ADHD hebt, dan werk je zelfs beter in een rommelige omgeving).

Wat ook nog kan helpen is door to-dolijstjes op te schrijven in een notitieblok, zo organiseer je jouw ruimte en word je niet afgeleid door taken die nog gedaan moeten worden.

2) Muziek en een geluiddichte omgeving

Luisteren naar muziek of radio kan echt wonderen doen voor je stressniveau en helpt je om die eindeloze to-dolijst af te werken. Zelf zetten wij een radio aan of luisteren wij naar onze eigen muziek. Een fijne tip van ons: probeer eens de Spotify lijst ‘rustige hits’ op te zetten voor optimale concentratie.

Daarnaast zijn wij ook een groot fan van noise canceling apparaten, zoals een draadloze koptelefoon of oortjes, hierin kan je jezelf echt even afsluiten van de wereld.

Om echt in de chill zone te blijven, is het ook handig om alle notificaties uit te zetten. Geen sociale media, geen irritante pop-ups of die vervelende spam in je inbox. Het zorgt ervoor dat we ongestoord kunnen werken en het brengt een enorme rust, zowel op het werk als in ons privéleven.

Wat je ook altijd nog kan proberen is je ruimte geluiddicht te maken, zo hebben wij sinds kort een geluiddichte telefooncel, waarin we in alle rust een belletje kunnen plegen zonder gestoord te worden.

3) Voldoende daglicht en een groene omgeving

Voldoende daglicht en frisse lucht zijn belangrijk bij een goede werkplek om vervolgens energiek aan de slag te gaan. Bij ons zorgen we er dagelijks voor dat we genoeg van beide krijgen. Dit zorgt ervoor dat je net wat meer vitamine- D opname krijgt, wat weer helpt om effectiever en met een extra boost verder te werken.

Voeg voor een extra gezonde en aantrekkelijke touch wat planten toe aan je omgeving. Het ziet er niet alleen leuk en gezellig uit, maar het heeft ook toegevoegde waarde voor de luchtkwaliteit, wat zorgt voor een frissere geest.

Maak een wandelingetje, iets wat we allemaal te weinig doen tijdens onze werkdagen. Hierin kom je weer tot nieuwe ideeën en kan je met een frisse blik weer aan de gang.

Werkplek

4) Goede koffie of thee als rustmoment

Een goede kop koffie of thee kan tijdens je werkdag helpen om je energielevel aan te vullen. Deze momenten gebruiken we als onze welverdiende pauze, waarin je even kan ontspannen met een lekkere snack en de lekkerste koffie, de perfecte combo toch?

Naast deze momenten is het ook goed voor je hoofd om even van je laptop weg te stappen en hiervoor de tijd te nemen. Het klinkt simpel, maar het helpt enorm om onze concentratie te verbeteren. Deze pauzes kan je ook gebruiken om even bij te kletsen met je collega’s of even samen te sparren over een nieuw project.

5) Wissel je werkplek regelmatig af

Het wisselen van nieuwe werkplekken kan je echt een frisse wind zijn, vooral als je voornamelijk thuis werkt. Soms is een andere setting precies wat je nodig hebt om je focus en rust terug te vinden.

Het is verrassend hoe een flexibele werkplek je kan helpen met het geven van frisse en nieuwe inzichten, vooral als je nieuwe mensen kan ontmoeten die dezelfde ambities hebben. Bij Office Stories begrijpen we als geen ander dat het fijn is om als ondernemer te kunnen sparren met andere ambitieuze ondernemers en hoe fijn is dat om in een rustige omgeving dit te kunnen doen. Daarom bieden wij een flexwerkplek aan voor creatieve en ambitieuze ondernemers waarin jij kan als ondernemer kan groeien. Neem een kijkje naar onze flexwerkplekken.

Ready voor een rustige werkplek? Meld je aan voor een gratis proefdag!

Benieuwd naar onze flexwerkplekken in Breda, probeer dan een gratis proefdag uit en ervaar zelf de rustige en inspirerende sfeer! Wie weet wordt dit jouw nieuwe werkplek, waar je bouwt aan je eigen story. Zien we je snel?